Kategórie
 
 
 
 
 

Čistý vzduch - dnes už žiadna samozrejmosť

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, aký objem vzduchu nám denne prejde pľúcami? V pokojnom stave predýchame 6-8 litrov vzduchu za minútu, za deň je to teda niekoľko tisíc litrov. Pri zvýšenej aktivite, je to samozrejme podstatne vyššie číslo. Ľudia trávia stále viac času v interiéri, kde kvalita vzduchu bežne nebýva práve najlepšia. A to dokonca ani doma. Ale čo je vlastne to, čo znečisťuje vzduch?

Ako to, že aj napriek tomu, že je Vaša domácnosť uprataná a čistá, vzduch v nej nie je kvalitný? 

Veľa krát si ani neuvedomujeme, čo vlastne znečisťuje vzduch v interiéri. Drobnosti ako pálenie sviečok, použitie dezodorantu či parfému, alebo nevyhnutné upratovanie domácnosti a používanie rôznych čistiacich prostriedkov. Aj z týchto činností sa uvoľňujú do vzduchu látky, ktoré sú pre naše telo škodlivé. 

Ďalej prach, alergény a dráždivé látky, tabakový dym, sadze, dym zo spaľovania a nepríjemné pachy, baktérie a vírusy - toto všetko môže obsahovať vzduch vo Vašej domácnosti, alebo na pracovisku. Žiaľ, ani častým vetraním sa týchto látok nezbavíme, keďže ovzdušie vonku je stále viac znečistené, obzvlášť v mestách.

Všetko sú to látky, ktoré voľným okom nevidíme, preto im zvyčajne ani nevenujeme veľkú pozornosť. Čo však voľným okom dokážeme vidieť je aj obyčajný prach, ktorý na prvý pohľad vyzerá neškodne, skôr ho vnímame ako neestetickú súčasť domácnosti. No práve prachové častice, či spóry plesní, peľ a iné alergény nám pobyt v interiéri veľmi znepríjemňujú.

 

 

                                                                    

 

Čo robiť pre lepšiu kvalitu vzduchu?

 

Ovzdušie vonku ako jedinec zrejme nezmeníte, no v svojej domácnosti ste sám sebe pánom.

Našťastie nám dnešná moderná doba ponúka riešenia, a tým sú práve špeciálne čističky vzduchu.

Dnes už trh ponúka na výber veľké množstvo čističiek vzduchu, alebo ionizátorov. V tomto smere je najlepšie prihliadať na kvalitu a výkon zariadenia, než na cenu. Pokiaľ sa jedná o zdravie, prílišné šetrenie nás v tomto smere vie často nepríjemne dobehnúť.

Spoločnosť Zepter preto vyvinula Therapy Air® iOn - čističku vzduchu s 5-stupňovou filtráciou, ktorá vzduch nie len čistí od prachu, plesní, pachov, rôznych alergénov, ale aj od baktérií a je preukázané, že vzduch čistí aj od kvapôčkových infekcií, napr. SARS a COVID-19. K tomu obohacuje vzduch o záporné ióny. 

                                

Viac o Therapy Air® iOn a spôsobe filtrácie sa dočítate tu.

Prečo sú záporné ióny tak dôležite?

V ideálnom vzduchu sú kladné a záporné ióny približne v rovnováhe - pomer je 750 kladných / 650 záporných iónov na 1 cm³. Tento pomer je pre ľudské telo veľmi dôležitý. Avšak používanie systetických materiálov - napríklad v záclonách, kobercoch, podlahových PVC krytinách či v čalúnenom nábytku, klimatizácii so syntetickými filtrami, používanie kladne nabitej TV obrazovky alebo monitora počítača, používanie laserových tlačiarní, ale taktiež smog a fajčenie - to všetko vytvára extrémny nadbytok kladných iónov, čo je pre naše zdravie škodlivé.

Koncentrácia záporných iónov je v bežnej domácnosti či kancelárii hlboko pod priemerom.

Skúste si predstaviť, ako dýchate vzduch pri mori, či niekde hlboko v horách. Alebo keď si svoj domov vyvetráte po búrke, keď je vzduch vonku čistý a osviežujúci. To všetko vďaka záporným iónom.

 

Bolo preukázané, že záporné ióny pozitívne vplývajú na naše telo: zvyšujú úroveň telesnej energie, zlepšujú krvný obeh, metabolizmus, posilňujú imunitný systém, zmierňujú symptómy alergií, astmy a ochorení dýchacích ciest, zmierňujú bolesti hlavy, uľavujú od stresu, zelpšujú náladu, prinášajú zdravší spánok, zlepšujú koncentráciu a pamäť, stimulujú kreativitu a duševné schopnosti a mnoho iných vplyvov.

 

Z dlhodobého hľadiska sa po počiatočnej investícii stane z Therapy AIR ION váš celoživotný partner, vďaka ktorému sa budete cítiť doma či v kancelárii naozaj dobre.

 

Autor: Zuzana   Datum: 31.10.2020

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia